Alte litigii, cate litigii?

By | decembrie 5, 2009

resurseumaneSunt aproape convins ca modul de aplicare a Legii  329/2009, cea cu reducerea salariilor prin acordarea de zile libere fara plata, va duce la nasterea unei sumedenii de litigii privind retinerile fara drept din salariu. Asta nu numai in justitie. Dupa ce CSM-ul a agreat intepretarea potrivit cu care aplicarea legii nu se poate face decat pentru viitor (sic!), astfel incat retinerile maxime pentru luna noiembrie trebuie sa fie proportionale cu timpul de lucru de la data intrarii in vigoare, 12 noiembrie 2009, va fi greu ca vreun ordonator de credite sa gaseasca circumstante pentru aplicarea cu forta a unei reduceri  de salariu ca si cand legea ar fi existat la 1 noiembrie.

Ce ma uimeste este ca o sumedenie de presedinti de instante au aplicat intocmai si de buna voie “instructiunile” ministerului justitiei. In ce priveste Tribunalul Vrancea, desi am cerut banii necesari pentru plata salariilor astfel cum CSM-ul si bunul simt juridic spun ca se interpreteaza legea, MJ-ul a refuzat deschiderea de credite si a ciuntit-o dupa propriul plac. Odata cu asta insa si-au asumat si raspunderea.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273