BEC se poate constitui pana pe 1 octombrie 2009

By | septembrie 12, 2009

CurteaConstitutionala1Dezinformarile si zvonurile au insotit miscarea revendicativa fara precedent a justitiei inca de la radicalizarea formelor de protest de la inceputul lunii septembrie. Pentru cei aflati in primele randuri, ori care si-au asumat sarcinile coordonarii fluxurilor informationale in si dinspre adunarile generale ale judecatorilor, titularele formelor de protest, rezistenta impotriva interpretarilor excesive, a exagerarilor, a informatiilor neconfirmate si tendentioase a constituit un element important al strategiei de comunicare.

Ultima informatie eronata, cu aparenta de credibilate, pusa in circulatie prin intermediul mass-mediei ostila actiunii de protest a justitiei o constituie aceea ca pe data de 11 septembrie 2009, ora 24,00 a expirat termenul de constituire a Biroului Electoral Central.

Foarte pe scurt iata cum stau lucrurile. In Monitorul Oficial nr. 609 din data de 4.09.2009, s-a publicat HG nr. 985/2009, prin care se stabileste ziua de duminica, 22 noiembrie 2009, ca data a alegerilor pentru Presedintele Romaniei.

Potrivit alineatului 2 al articolului unic din aceasta hotarare de Guvern, ea „intra in vigoare la data de 28 septembrie 2009”.

Data limita a constiuirii Biroului Electoral Central este prevazuta in art. 7 ind.7 din O.U.G. nr. 95/2009 –

“(1) Biroul Electoral Central este alcatuit din 5 judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, presedintele si vicepresedintii Autoritatii Electorale Permanente si din cel mult 10 reprezentanti ai formatiunilor politice.
(2) Desemnarea celor 5 judecatori se face de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in sedinta publica, in termen de 3 zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor, prin tragere la sorti, dintre judecatorii in exercitiu ai Curtii. Data sedintei se aduce la cunostinta publica prin mass-media de catre presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu doua zile inainte de desfasurarea acesteia.”

Cum hotararea de guvern la care se face trimitere intra in vigoare la data de 28 septembrie 2009, rezulta ca data limita pentru constituirea BEC este 1 octombrie 2009.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273