Candidatura CSM. Intrebari si raspunsuri

By | iulie 7, 2010

Transparenta si asumarea responsabilitatii sunt cele doua valori fundamentale sub semnul carora ar trebuie puse alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii ce vor avea loc in toamna acestui an. Odata cu maturizarea unei culturi organizationale specifice si cresterea experientei asociative si de actiune civica a corpului profesional al magistratilor au crescut si asteptarile si cerintele de la organismul menit sa garanteze institutional independenta justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii. Pentru prima oara exista premisele crearii unor criterii obiective si calitative de selectie prin vot liber si deschis a viitorilor membrii ai CSM. Pentru prima oara exista sansa derularii unor dezbateri riguroase si a confruntari unor idei si proiecte in legatura cu problemele fundamentale ale justitiei si implicit ale societatii romanesti si in legatura cu viitorul acesteia.

Dupa anuntul intentiei de a candida la alegerile pentru urmatorul Consiliu Superior al Magistraturii, impreuna cu judecatorii Cristi Danilet de la Judecatoria Oradea si Horatiu Dumbrava de la Curtea de Apel Mures, am primit pe diferite canale multe intrebari legate atat de aceasta candidatura, de proiectul comun pe se fundamenteaza, cat si de experienta, activitatea si actiunile noastre anterioare in interiorul sistemului si pentru acesta. Unora dintre acestea am reusit sa le raspundem, altora nu, in acest caz datorita mai ales mediului in care au fost adresate, care nu permitea un contact direct si un feed-back promt.

Acesta, precum si nevoia consultarii cat mai largi in vederea definitivarii programului comun pe care il vom propune pentru evolutia viitoare a Consiliului Superior al Magistraturii, constituie motivele pentru care consideram ca nu este exagerata alocarea unui spatiu dedicat in vederea raspunsurilor la intrebarile ce ne vor fi adresate.

Va rugam folositi formularul de mai jos pentru a adresa orice intrebare referitoare fie la proiectul comun pentru CSM al echipei C. Danilet – H. Dumbrava- A. Neacsu, fie la activitatea noastra anterioara, fie pur si simplu orice intrebare in legatura cu care asteptati un raspuns sau o lamurire. In masura posibilului vom incerca sa va raspundem cat mai promt.

Va multumim pentru implicare.
[faq summary Program CSM]
[faq list Program CSM]
[faq ask Program CSM]