CSM impotriva descentralizarii

By | decembrie 4, 2009

CSM2Intr-un comunicat de 3 decembrie CSM-ul se intrece cu gluma. Enuntul grosolan suna asa: “De asemenea, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că reglementarea aspectelor privind normarea muncii în instanţe este de competenţa exclusivă a Consiliului Superior al Magistraturii, fiind exclusă competenţa altor organisme, inclusiv a colegiilor de conducere ale instanţelor. Totodată, Plenul a hotărât că judecătorul nu poate să limiteze numărul de dosare pe care apreciază că le poate soluţiona pe şedinţă sau să amâne judecarea unor dosare, acordând termene care nu răspund cerinţelor de judecare într-un termen rezonabil.”

Este primul atac direct al CSM-ului la adresa miscarii pentru descentralizare inceputa in aprilie. E cumva firesc ca CSM-ul sa tina cu dintii de puterile pe care le-a tot acumulat si sa nu le cedeze de buna voie instantelor, insa e prima data cand se manifesta explicit in acest sens.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273