”Cu robele curate” – petitia online a societatii civile

By | martie 29, 2010

Bucureşti, 29 martie 2010

”Cu robele curate”

Societatea civila susţine petiţia magistraţilor Demnitate si Integritate

ONG-urile semnatare susţin petiţia Demnitate si Integritate făcută publică în data de 24 martie 2010 prin care magistraţii înşişi solicită Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o reacţie adecvată faţă de implicaţiile cazului `Voicu` şi modificarea procedurilor de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Este foarte important ca publicul şi societatea civilă să sprijine astfel de iniţiative şi vă invităm să vă alăturaţi protestului, semnând această petiţie. Puteţi semna petiţia accesând link-ul http://www.petitieonline.ro/petitie/protest_impotriva_atitudinii_csm_in_cazul_voicu_si_al_numirii_judecatorilor_la_iccj-p08485056.html

Sau link-ul:

http://www.sar.org.ro/blog/?p=1490

Sistemul judiciar trebuie să fie coloana vertebrală a unei societăţi democratice, de aceea întreaga opinie publică este interesată de modul în care este înfăptuită justiţia în România. Judecătorii trebuie să fie în afara oricăror bănuieli de legături neetice cu oameni de afaceri, interlopi, politicieni etc., care pot afecta aplicarea legii în condiţii de imparţialitate.
Societatea civilă susţine că e necesară asanarea morală a sistemului judiciar. Succesul poate fi deplin în condiţiile în care eforturile în această direcţie vin de la magistraţii înşişi. De aceea, salutăm şi susţinem demersul magistraţilor semnatari ai petiţiei “Demnitate şi Integritate” care demonstrează populaţiei că îşi doresc un corp de elită, alcătuit din judecători şi procurori integri.
La rândul nostru, solicităm CSM o reacţie publică imediată faţă de cazurile care pot afecta grav încrederea populaţiei în justiţie, cum este şi cazul presupuselor legături neetice şi chiar nelegale expuse în cazul `Voicu`. De asemenea, este necesară modificarea în primul rând a practicilor cu privire la promovarea în funcţia de judecător la ICCJ, procedură caracterizată în prezent de formalism şi subiectivism.
Protestul este disponibil pe site-ul Juridice.ro, www.revista22.ro şi pe blogul Adrian Neacsu
Organizaţiile semnatare sunt:

Academia de Advocacy

Agenţia de Monitorizare a Presei

Alianţa Civică

Asociaţia Societatea pentru Justiţie

Centrul Român de Politici Europene

Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie

Fundaţia pentru Pluralism

Fundaţia Freedom House România

Grupul pentru Dialog Social

Institutul pentru Politici Publice

Konrad Adenauer Stiftung

Societatea Academică din România

Societatea Timişoara

Transparency International Romania


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273