Grila salarizare justitie 31.08.2009

By | septembrie 1, 2009

Astazi are loc o noua discutie pe grila de salarizare in justitie.

Potrivit declaratiilor ferme ale ministrului justitiei “”Guvernul a luat decizia să urmărească principiul aşezării puterii judiciare la nivelul celorlate două puteri”. De asemenea, “pentru sistemul judiciar, grila arată mai bine decât informaţiile care au fost vehiculate în presă în ultimele zile”.

Ultima varianta a grilelor de salarizare, pazita cu un adevarat secret de stat de ochii celor ce urmeaza sa li se aplice, ascunde insa o realitate diferita de cea servita pe posturile de televiziune.

Nivele de salarizare pentru judecatorii de la judecatorie si tribunale au scazut. Un raspuns soc la adresa protestelor fara precedent ale instantelor. Asezarea justitiei la nivelul de salarizare al celorlalte doua puteri in stat se face exclusiv la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (coeficient maxim 9,60), aceasta fiind astfel singura instanta careia i se recunoaste apartenenta la una din cele 3 puteri constitutionale fundamentale. Constitutia Romaniei, potrivit cu care fiecare judecator, indiferent de instanta la care activeaza,  exercita in mod egal puterea judecatoreasca este calcata in picioare. Judecatoriile, tribunalele si curtile de apel sunt scoase, prin vointa guvernamentala, cu totul din sfera puterii judecatoresti, fiind expediate undeva in zona echivalarilor cu aparatul de lucru al ministrului justitiei.

Astfel fiind, noua grila de salarizare,  in logica celor ce o promoveaza, realizeaza practic o lovitura de stat.

Descarcati aici noile propuneri, din 31.08.2009


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273