Judecatorul Florin Nita protesteaza prin demisie.

By | iunie 6, 2010

In aceste momente justita este in fierbere. Au loc adunari generale la toate instantele din tara pentru asumarea unei pozitii comune a puterii judecatoresti fata de evolutiile spre care este indreptata societatea romaneasca. Desi aparent este vorba doar despre o alta categorie profesionala nemultumita de masurile de austeritate impuse fara dialog si netransparent de catre Guvern, in realitate este vorba de mai mult decat atat.

Potrivit chiar juramantului pe care il depun la investirea in functie, judecatorii trebuie sa apere cu toata energia lor drepturile si libertatile fundamentale, statul de drept, legile tarii si suprematia Constitutiei. Justitia si judecatorii avertizeaza societatea romaneasca asupra riscului iminent de deviere de la ordinea de drept fundamentata pe preeminenta Constitutiei si caracterul sacru intr-o democratie al drepturilor si libertatilor fundamentale. Prin impunerea de catre clasa politica a unor masuri total incompatibile cu valorile supreme care stau la baza constructiei si existenței statului roman, insasi natura democratica a statului roman poate fi pervertita.

Pe langa formele de avertisment colective, aflate inca in plin proces de coagulare, situatia dramatica spre care statul cladit pe drept este indreptat provoaca si proteste radicale, individuale.

A aparut primul judecator care si-a inaintat demisia invocand exclusiv deriva statului provocata de clasa politica.

Miercuri, 2 iunie, judecatorul Florin Nita, de la Tribunalul Braila, si-a asumat sacrificiul personal pentru a protesta fata de actiunile Guvernului si ale clasei politice in ansamblu.

Judecatorul Florin Nita si-a inaintat demisia.  Gestul este irevocabil iar Florin Nita nu ne va mai fi coleg. El nu cere decat ca motivele gestului sau  sa fie ascultate cu atentie, iar avertisementul pe care il lanseaza cu pretul carierei proprii sa fie luat in serios.

Avem obligatia sa ascultam ce are de zis Florin Nita. Un om care sacrifica totul pentru a lansa un avertisment ne da tuturor o sansa sa intelegem ceea ce se intampla cu noi si cu societatea romaneasca.

Florin Nita a decis sa se adreseze Statului Roman, cel in numele caruia a pronuntat ca judecator mii de hotarari si la a carui corecta functionare a contribuit prin serviciul sau.

Pe 8 iunie 2010 Florin Nita isi va face publice motivele demisiei, va explica de ce a ales ca  forma  de protest propria lui anulare ca judecator si, mai ales, ne va spune noua celor ce vom ramane in continuare in sistem dar si societatii ce pericol a vazut incat justifica actul martirajului pentru a fi spus.

Sa ascultam ce are de spus Judecatorul Florin Nita.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273