Jurindex reprezinta o deschidere considerabila a sistemului judiciar catre destinatarii actului de justitie

By | martie 29, 2009

av. Andi Constantin Puiu, expert SoJust

Joi, 21 mai 2009, am dat curs invitatiei, adresate deopotriva si publicului larg, asa cum era si firesc, si am avut bucuria sa constat ca, in Aula Universitatii Romano-Americane, s-au intalnit judecatori, avocati, consilieri juridici, oameni politici si foarte multi studenti.

Nu s-a exagerat atunci cand organizatorii evenimentului l-au descris ca fiind lansarea celui mai important proiect in materie de jurisprudenta nationala.

Lansarea la apa a indexului jurisprudentei nationale reprezinta o deschidere considerabila a sistemului judiciar catre justitiabili, destinatari directi ai actului de justitie.

Punerea in practica si utilizarea acestei baze de date va ajuta atat publicul tinta, ce se va bucura de o mai mare transparenta a justitiei, dar va veni in mod cert si in sprijinul activitatii judecatorilor, avocatilor si al tuturor celorlalti participanti la viata judiciara.

Desi publicarea hotararilor judecatoresti in integralitate a fost primita cu reticenta de judecatori, acestia considerandu-se cei mai expusi, iata ca acest important pas este rezultatul muncii titanice a unui judecator.

Acest fapt este totusi de inteles, de vreme ce acest judecator este reprezentant al Societatii pentru Justitie (SoJust), organizatie al carei scop principal este acela de a contribui la realizarea unei reforme autentice si cuprinzatoare nu numai a magistraturii, ci si a celorlalte profesii juridice.

Pe parcursul utilizarii indexului jurisprudentei nationale se va manifesta, fara indoiala, necesitatea imbunatatirii acestui serviciu, insa, pentru acest inceput de drum, nu pot decat sa-i felicit si sa le multumesc tuturor celor care au contribuit la implementarea acestui program.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273