Prima sedinta a Comisiei speciale parlamentare pentru justitie

By | septembrie 30, 2009

comparlamentaraIeri, 29.09.2009, de la ora 17,00, a avut loc prima sedinta a comisiei speciale parlamentare pentru analiza crizei din justitie. Am participat din partea RNAG, alaturi de Valentina Gheorghe, presedinte al Curtii de Apel Ploiesti.

Ce s-a decis:

1. Comisia speciala pentru justitie, cu unanimitatea membrilor prezenti, inclusiv de la PDL, si-a insusit principiile Pactului pentru Justitie, care urmeaza sa fie astfel baza de la care se va pleca in elaborarea Pactului National pentru Justitie. Ministerul justitiei refuza in continuare sa-si asume ferm principiile pactului, desi “acestea se regasesc din 2008 printre procuparile ministrului”. S-a sanctionat lipsa ministrului justitiei, scuzat de d-ul secreatr de stat tanasescu ca fiind prins intr-o agenda complicata.
2. S-a decis invitarea cu caracter permanent a reprezentantilor instantelor si asociatiilor profesionale, vazuti practic ca parteneri de lucru ai acestei comisii.
3. S-a decis infiintarea unui grup de lucru, la care care vor participa si  reprezentantii judecatorilor, care pana marti, sedinta urmatoare a comisiei, va intocmi un raport preliminar privind finantarea justitiei in perioada 2005-2009. Raportul va privi atat nivelul de finantare, evolutii si involutii, cat si modul de fundamentare a bugetelor anuale si executia lor. Astazi de la ora 10,30 grupul de lucru are o prima intalnire, la care voi participa din partea RNAG, alaturi de mona Pivniceru din partea AMR.
4. Marti de la ora 17 va avea loc o noua sedinta, in care pe langa dezbaterea si insusirea raportului privind finantarea justitie, se vor lua in discutie celelalte puncte din principii, in vederea concretizarii lor in posibile solutii.
5. S-a cerut de catre presedintele comisiei ca pana la sedinta urmatoare MJCL sa dea explicatii privind imprumutul de la Banca Mondiala pentru reabilitarea instantelor.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273