Vreau să citesc pe juridice.ro și n-am ce.

By | august 2, 2014

JURIDICEÎn ultima vreme găsesc destul de greu materiale de interes major pentru mine pe juridice.ro. Desigur este probabil din vina mea, iar voi sunteți liberi să mă contraziceți. Totuși, pe lângă informațiile seci de natură juridică consumate acolo cam de toată lumea, materiale de respirație amplă, inteligente, muncite sau doar oneste se găsesc din ce în ce mai rar. Portalul care odată era o fabrică de conținut este acum mai degrabă un bazar în care găsești de toate pentru toți. Știri de două rânduri, anunțuri promoționale, interviuri publicitare, anunțuri de recrutare în scop evident de publicitate profesională, alte știri de două rânduri și doar din când în când, din ce în ce mai rar, câte o nestemată. Și pe deasupra a toate, multă multă publicitate profesională mascată intenționat stângaci. Activitate susținută de interni, sârguincioși fără îndoială, însă fără să dețină încă în instrumentele lor de lucru condimentele necesare. Portalul a devenit în mod predominant un agregator de informație juridică risipită pe net, iar producția originală proprie este din ce în ce mai puțin reprezentată cantitativ.

Să ne înțelegem bine, Andrei Săvescu îmi este prieten, iar cu juridice.ro am o relație sentimentală. Atât cât am putut am pus umărul la creșterea autorității lui în mediul judiciar. Primul meu material publicat aici datează din 6 ianuarie 2009, când mega site-ul de astăzi era la grădiniță. În perioada următoare am fost unul dintre cei care au construit conceptul de Opinie juridică (pe vremea când a spune ca judecător că ai o opinie în afara dosarelor însemna acțiune disciplinară sigură). Primul volum semnat de mine,   Între statul de criză și statul de drept, apărut în 2011, reprezintă de altfel o culegere a editorialelor publicate pe juridice.ro la rubrica pe care am îndrăgit-o atât, Opinii juridice.

Desigur, ar putea exista și alte explicații pentru din ce în mai deasa nesatisfacere a papilelor mele estetice pe juridice.ro. De exemplu aceea că am îmbătrânit eu.

P.S. O nestemată excepțională a fost publicată zilele trecute pe juridice.ro. Despre ea, mai târziu.


Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /home/jurindbd/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273